Tuesday, June 19, 2012

MEGA PROJECT OMG - PARIS ~ LONDON

As salam....
Hows your weekend...?? Jerebukan skang nih...nak berjalan pun mcm malas je....sebab sakit tekak dan rasa macam nak demam...
Anyway...k jue nak update activities OMG yang terbaru....rentetan dari GEGAR OMG...kita adakan pula Seminar untuk DIAMOND2 bagi melancarkan lagi MEGA PROJEK PARIS LONDON OMG seiring dgn matlamat kumpulan besar di Batu Caves dan matlamat syarikat secara amnya. Menjadi matlamat dan visi OMG, EVERY SINGLE STEP usahawan dalam OMG akan dibimbing, diasuh dan di ajar untuk berjaya...that why seminar seumpama ini mmg sering kali OMG adakan. Untuk rekod, seminar Diamond ini adalah seminar kali ke 5 yang OMG  adakan dan peserta Diamond kali ini adalah seramai 100 ORANG PESERTA!!! Tahniah OMG, kerana berjaya melahirkan begitu ramai Diamond2 yang bakal menjadi BINTANG satu hari nanti....

Jom kita layan gambar aktiviti2 sepanjang seminar berlangsung....


Leaders mesti on time....seawal jam 7.30 pagi sessi pendaftaran berjalan rancak!


 Opppss!!! K jue buat sport check!!!Wajah2 ceria usahawan2 dari Teluk Intan...tak sabar nak kaut ilmu...

As usual...double check PA system, slide, lampu....makesure everything goes in planning

Orang kuat PA system....

CDM Zamri memulakan majlis dengan bacaan doa...

1st slot dari CDM AHS...
Very interesting topic....mengupas bagaimana kita nak memaksimumkan keuntungan...wow...i like...
Dari topic ini, kita realize yang biz ini bukan semata-mata hanya menambah pendapatan sahaja, malahan ia boleh menjadi pendapatan utama dalam keluarga!!!


2nd slot is me!! CDM JUE!!
Very excited sebab tak pernah bercakap awal....selalunya slot petang @ closing....ape pun mmg terujas sgt2 nak share dgn DIAMOND2 OMG..
My topic is about MEGA PROJECT PARIS LONDON yang mana k jue kongsikan strategi bagaimana nak qualified PARIS LONDON secara FREE dgn meraih kejayaan berganda!!! Siapa yang ikut strategi ini...mmg akan jadi salah seorang qualifier TRIP VVIP KE PARIS LONDON...,tapi startegi ini hanye terhad untk OMG sahajeee....kalau kawan2 nak tahu, boleh contact k jue sendiri atau leaders2 dalam OMG key...:)3rd slot dari CDM AZLINI
Slot ini menyentuh cara untuk usahawan2 bertindak atau lebih kpd cara aplikasi dan tindakkan. Startegi dah tahu...cara nak apply pun kene tahu juga, so CDM AZLINI mengupas lebih lanjut cara untuk bertindak!!!


Dan emcee pada hari seminar Diamond tempoh hari ialah CDM HAFIZAH
Mmg superb...penuh dgn gelak tawa, santai dan happening majlis dibuatnye...

Penuh dgn gelak tawa....maklumlah...OMG mmg sporting!


 Tak kering gusi sepanjang seminar berlangsung...:)

Ni antara aktiviti2 yang ditunggu-tunggu...aktiviti "POTENSI DIPAKSA KELUAR" namanye...hihihi...mane taknye...yang tak pernah menari...terpaksa ikut rentak juga...tapi bila dah mula...payah nak berenti pulak!!

Cik abang pun taknak kalah gak....dia pun nak tunjuk skill....
Makan time...as usuall...makan mmg best kat sini!!!
Masa ni kami sedang nantikan ketibaan
 CDM SITI ROHANA DAN CDM AZLAN 


Penuh keceriaan...mmg kami nanti-nanti kehadiran CDM SITI ROHANA...idola dan mentor kami.


CDM AZLAN diiringi oleh "bonzer2 OMG"


CDM SITI ROHANA usahawan cemerlang yang mendapat anugerah khas daripada PERDANA MENTARI dalam kategori ASPIRASI WANITA

CDM SITI ROHANA memulakan perkongsian
 hebat beliau....

Dengan sepenuh hati CDM SITI ROHANA berkongsi ilmu dan pengalaman beliau..

Sessi terakhir ~ Sedikit cenderahati sebagai penghargaan kepada mentor hebat kami...
"terima kasih kak ana...kami OMG berikrar buat yang terbaik untuk beri berita baik pada kak ana, abang lan, madam lam dan cdm chan.."


Sessi beramah mesra dengan pemimpin hebat.
Masing2 nak ambil peluang mendekati "wanita besi" ini...
Sessi photography!!!
YES!!! ITS YOU!! YOU WILL BE NEXT OMG's ENTREPRENEUR...LETS JOINT US


Official group photo...cheess!!!

Alhamdulillah....GEGAR OMG dah selesai, DIAMOND SEMINAR~MEGA PROJECT LONDON PARIS pun dah selesai dengan jayanye. Sekarang masa untuk aplikasi dan bertindak. Terima kasih pada mentor dan idola kami dalam OMG... CDM CHAN , MADAM LAM, CDM SITI ROHANA DAN CDM AZLAN kerana sentiasa menjadi backup kuat kpd OMG. Tanpa ilmu, bimbingan dan tunjuk ajar kalian...kami OMG tak boleh pergi "sejauh" ini. 

Kepada sahabat2 yang belum ambil peluang, inilah masa nak grab peluang yang ada. Di OMG EVERY SINGLE STEPS akan diajar, dibimbing dan diasuh untuk memastikan kejayaan bukan atas individu shj tetapi kejayaan bersama kumpulan. Anda boleh contact K JUE atau mana2 OMGs leaders untuk mengetahui maklumat lanjut PELUANG KEEMASAN ini.

CHOICE IS YOURS...
AND CHOOSE THE BEST TO BE THE BEST!!!