Friday, March 30, 2012

UNBELIEVABLE EXPERIENCED IN VIETNAM ~ DAY 1

Salam guys...

1st of all...k jue minta maaf sbb lambat nak update our latest FREE VACATION TO VIETNAM last 2 weeks...bukan ape...sebab terkejar-kejar dengan GUANGZHOU dan preparation nak ke HOLLAND & BELGIUM plak...hihihi...asyik pg over sea je....nak buat macamane...dah masuk dalam pakej...JOINT JE BIZ KORSET PREMIUM BEAUTIFUL ni otomatic jadi member MELANCONG KE LUAR NEGARA SECARA PERCUMA 3 KALI SETAHUN...!!! Hebat kan biz nih...:)

Ok..go back about VIETNAM....seriously VIETNAM is unexpected most awaresome vacation!!! Kalau tahu vietnam ni syok macam ni..dah lama dah pergi sana....and of coz FREE!!! Cuaca is almost same dgn Malaysia tapi yang syoknya bab shopping..!! 80% barang2 kat sana is for Malaysian Muslim!!! Dari baju kurung siap, baju Melayu dan baju pengantin...termasuk teleukung semua ada kat sana. Mak bapak je tak jual ....hihihi...Its true...lain negara lain budaya dan pengalaman yang kita kan dapat. Walaupun Vietnam negara Asia, tapi ia pernah dijajah selama 100 tahun oleh France...so banyak gak la building ala2 kat paris di sini.

Tapi ia menjadi kenangan yang sangat manis bila kita dapat pergi bersama-sama dengan sahabat2 seperjuangan. Bukan sorang dua tapi 3 flight dr group pimpinan CDM SITI ROHANA, CDM AZLAN , CDM CHAN DAN MADAM LAM. Tiba2 bandar Ho Chi Min macam dekat pasar Gombak...sana sini penuh dengan sahabat2...hihihi...mmg selalu maacam tu pun....seronokkan...bukan kita shj yang dpat tapi kawan2 yang lain juga turut dapat kenikmatan bila kita sama2 ambil peluang biz ni...

So enjoy the picture...dr ORANGE MANIA GROUP B32..yang sgt2 happening, sporting dan the vasss!!!

Gelombang ORANGE di KLIA....
Pemimpin2 OMG yang cukup2 ceria
Atas dari kiri: CDM DESSY, CDM SAID, CDM ZARA, CDM ZAIDA
Duduk dari kiri: CDM MAZNI, CDM AFZAN, CDM AZLINI, CDM JUE, CDM AYU LISA, CDM HAFIZAH, CDM AINI



Lautan ORANGE dr ORANGE MANIA GROUP!!! OMG!!!
Wajah2 1st timer yang pg melancong oversea....!! semua terujasss!!


Aiikk..k jue jadi PRAMUGARI..?

Makan pun cukup berselera...sedap.....!

Dah nak sampai...pemandangan dr atas bumi Ho Chi Min....

Possing lagi!! Yeeeyy...dah sampai VIETNAM..

Beratur untuk cop imigresen dulu...cop setiap negara adalah kenangan paling indah...dan bukti bertulis kita pernah ke sesebuah negara tu...sentimental value kan...

OMG ada 2 bas...B1 and B2...
1 st destination kami di bawa tgk bangunan2 bersejarah di Vietnam...
Post Office tinggalan France...



Cantikkan....post opis macam ni punye cantik...semangat nak pg post barang hari2..hihii..

Hihihi...ada kedai jual cenderahati kat post opis nih....




CDM HAFIZAH, CDM JUE, CDM AZLINI...3 sahabat baik!!



Lepas round2 bandar Ho Chi Min...baru lah kami ke Hotel...and guess....5 STARS HOTEL dan satu2 nya hotel yang tertinggi di sanan iaitu...HOTEL EQUATORIAL!!! Sgt excited sbb dah tahu mmg superb!!!

Kami disambut dgn welcome drink...sodap sangat!! Air limau warna hijau...pelik...tai yang penting sedap!!


Ni biik k jue...hihihi...tak sabar nak masuk, sbb nak tgk bilik air dia...org kate nak tahu hotel ni mewah atau tak...tgk bilik air dia...
JENG...

JENG...

JENG...

JENG....

CANTIK KAN...terkejut sangat...sbb memang besar...dah macam sebuah condo plak..!

Yang best nye...bilik air dia...weehaaa...rasa semangat nak mandi...hihihi
Opppsss...transperent la pulak...!!! Boleh naampak cik abang kat luar...aauuww seremm tapi suke...hahaha...ni lah yang dikatakan HONEYMOON 3 kali setahun... mana taknye kalau dah rupa bilik airnye macam ni..conpem honeymoon...yeeyy seronok!!!

Siap ada side sofa untuk tgk matahari terbenam....
Its time for dinner...perut pun dah lapar...
Tgk lah makanan nya...mmg berselera dan sgt2 sedap dan mewah...walaupun barang2 di Vietnam ni murah...tapi makanan kat sana mahal!!! Tapi kami dapat makanan yang macm ni punye sedap sbb syarikat cukup2 prihatin dgn kami sbg usahawan selain pakej yang disediakan adalah super2 VVIP!!!
Sodap....!!!

After dinner kami ke pasar malam yang terletak di sebelah Ben Than Market sahaja...Punye rambang mata samapai tak tahu nak pilih beli apae...!! Berpusing biji mata..!!!
Ok...sampai sini dulu...walaupun byk lagi gambar nak share...stay tune for next vietnam stories....!! Unbelievable experinces in Vietnam...