Monday, August 6, 2012

HAMPER RAYA PERCUMA!!!


As salam guys....hows your Ramadhan...? Semoga segala amalan kita diterima oleh NYA....
Tajuk post kali ni macam gempak je....hamper raya percumeee...??? Biar betul...!!! Macamana boleh dapat free ni...almaklumlah...org kita ni bila bab free2 ni mmg menarikssss minat...hihihi....

Anyway inilah kejutan2 atau supprise yang selalu akan kita dapat BAGI MEREKA YANG SIAP SEDIA...:) Walau pun kita tak minta, tapi bila kita siap sedia...selalunya mesti akan ada extra rezeki yang tidak dijangka akan kita terima...dan ALHAMDULILLAH...rezeki nak raya ni...kami dapat special hamper dari insan yang sgt2 kami hormati dan kami kagumi...Pasangan hebat ini berlainan bangsa dan agama dgn kami, ttp sensitivitinya terhadap adab dan agama membuatkan kami cukup2 kagum dan respect....!! CDM CHAN DAN MADAM LAM sentiasa berusaha berikan yang terbaik  khususnya kpd OMG. Terima kasih CDM CHAN & MDM...bukan harga hamper yang jadi taruhan...tp sentimental value nya yang cukup2 kami hargai....

Jom kita tgk sape yang bertuah dapat hamper raya kali ni....

Suasana kelas OMG...penuh dan cukup2 meriah....masing2 tak sabar nak tahu strategi tindakkan untuk berjuang ke London Paris.....

Wajah2 penerima hamper raya....hepiii semua....:))




























Penuh kelas OMG...setiap jumaat kelas OMG pasti akan dipenuhi usahawan dari segenap negeri...


Smile....sebahagian yang tinggal untuk bergambar bersama hamper masing2....next year pastikan penerima hamper makin bertambah key....

Beginilah kemeriahan majlis serahan hamper bagi OMG Lembah Klang dan OMG Teluk Intan. Bagi OMG Kuantan dan OMG Selatan, majlis serahan hamper raya akan dibuat ketika majlis berbuka puasa kumpulan masing2....

Apepun...inilah yang kita harapkan...warna-warni dalam kehidupan...seronok bila diri kita dihargai, diingati dan disayangi....kerana itulah kita perlu jadi MANUSIA YANG MEMBERI MENFAAT PADA MANUSIA YANG LAIN...supaya kehadiran kita dirasai dan diketahui....

Terima kasih pada idola dan mentor k jue, CDM SITI ROHANA, CDM AZLAN, CDM CHAN DAN MADAM LAM...kerana sentiasa terapkan nilai2 murni sehingga ia menjadi budaya dlm OMG.

~Jom...sape nak hamper raya yang seterusnya...lets joint OMG...pasti banyak "good supprise" yang akan kita perolehi...

pssstt...sape contact k jue dalam bulan puasa ni...ada special gift for you tau...!!!

Thursday, August 2, 2012

IFTAR WITH SUCCESSFUL ENTREPRENEUR

As salam guys....
Puasa tak??? Alhamdulillah hari ni dah masuk 14 Ramadhan..syukur dia atas segala Rahmat dan Rezeki dariNYA...

Today k jue nak sharing program Iftar yang diadakan oleh company di THE SUMMIT HOTEL, USJ....Jemputan hanya terhad kepada CROWN DIAMOND MANAGER. Syukur Alhamdulillah..k jue and all my bff being a part of the big family which is entitled as CROWN DIAMOND MANAGER.

Program iftar kali ni very interesting sbb ada penceramah jemputan yang berkongsi tentang topik BARAKAH DALAM PERNIAGAAN...sgt2 bermenfaat ilmu yg dikongsikan oleh ustaz ABDUL HALIM BIN DIN. Antara perkongsian yang menarik perhatian k jue...Nabi pernah ditanya oleh sahabat...apakah pekerjaan yang paling baik...? Nabi menjawab "Kamu berjual beli"..

Dan program kali ini begitu istimewa kerana syarikat menjemput anak2 yatim dari rumah NUR KASIH untuk bersama-sama kami...tersentuh bila tgk anak2 yatim ni....ada yang sebaya dgn anak k jue...terdetik di hati....aku mesti nak buat persediaan yang terbaik untuk anak2...apa yang akan jadi di masa depan kita tak tahu...sekurang-kurangnya kita buat persediaan...

Jom kita layan gambar menarikssss sepanjang program IFTAR ni...

CDM K JUE & CDM AHS berpossing selepas register nama...

Sementara org tak ramai lagi....k jue n cdm ayu lisa sempat bergambar kat tangga stage lagi...

 Macam possing majalah URTV plak...hahaha...

Cukup2 grand majlis iftar ni....kalau sebelum ni tak merasalah nak makan kat hotel...tapi alhamdulillah...sekarang jadi acara tahunan...





 Alhamdulillah....k jue semeja dgn JUTAWAN DAN USAHAWAN CEMERLANG CDM SITI ROHANA yang dipilih untuk menerima anugerah khas dari PERDANA MENTERI dalam kategori PEMBANGUNAN ASPIRASI WANITA


Inilah dia mentor k jue...CDM SITI ROHANA yang menjadi inspirasi kepada semua usahawan yang menagih kejayaan. Semua kejayaan dan pencapaian k jue hari ini, adalah hasil dari bimbingan dan tunjuk ajar dari beliau 100%!!! Inilah antara rahmat dan nikmat yang sgt2 k jue syukuri... dipertemukan dgn seorang pemimpin yang dikagumi ramai. 

Majlis dimulakan dgn tazkirah dari ustaz ABDUL HALIM BIN DIN

Bismillah....jom berbuka...:)

Anak2 yatim dari Rumah Nur Kasih sedang membuat persembahan...berbakat sungguh anak2 ini...

 Ini bukan kumpulan nasyid ye....hihihi...ini semua CROWN DIAMOND MANAGER yang 100% menjalankan perniagaan KORSET PREMIUM BEAUTIFUL....hebatss kan...


CDM K JUE bersama CDM AZLINI dgn pakaian rekaan RIZMAN RUZAINI....curlasss gitusss..

Bersama CDM ZARA...CDM hottsss 

Bersama CDM AZLINI dan pasangan

Bersama CDM HAFIZAH dan pasangan

Bersama CDM ZAMRI dan pasangan

Bersama CDM MAZNI dan pasangan

Bersama CDM AYU LISA dan pasangan

Bersama CDM AFZAN dan pasangan





Bergambar kenangan bersama semua CDM2 DALAM OMG
Tahun ni OMG tapau 2 table ++, next year kita tapau 5 table key....

Selepas acara berakhir, kami CDM2 OMG bergambar kenangan bersama pemimpin hebat CDM SITI ROHANA dan pasangannya CDM AZLAN yang mana pasangan ini telah dipilih untuk menjadi cover front page majalah PERSONAL MONEY dimana mereka berkongsi rahsia 'HOW TO MAKE A MILLION....and preserve it"

Pasangan hebat yang sentiasa merendah diri dan menjadi contoh kpd kami. Mereka bukan shj cemerlang dari sudut pencapaian biz, tetapi juga cemerlang dalam sahsiah dan sikap diri....i follow kak ana...:))

K jue bukan setakat berdoa ttp berusaha untuk menjadi spt pasangan hebat ini satu hari nanti..."jangan jemu membimbing saya ye kak ana.."

Semoga segala amalan kita sepanjang bulan penuh berkat ini diterima olehNYA....