Monday, July 30, 2012

DAY 3 IN GUANGZHOU

As salam guys....
Alhamdulillah dah masuk hari ke 11 puasa....syukur kerana masih ada rezeki kita untuk menikmati Ramadhan Mubarak ini...

K jue nak sambung stori pasal Guangzhou....seperti yang sedia maklum, Guangzhou satu pusat jualan borong yang menjanjikan one stop center....nak apa cakap je...!!! Semua ada kat Guangzhou....So hari ke 3 di Guangzhou, acaranya adalah 'MELONTAR'....hihihi....melontar duit la...shopping...Memang semangat giler...maklumlah...OMG pergi ke Guangzhou ni bukan semata nak makan angin....tapi dah siap 100% untuk shopping all out di Guangzhou!!! We all dr KL lagi dah siap search dah apa yang nak dibeli kat Guangzhou ni...mmg tak sabar...Disebabkan hari ke 3 ni mmg 100% acaranya shopping...so tidak banyak gambar yang di snap...sebab photographernya pun nak bersopping jugak!!! Letak tepi skjp camera...sbb nak kejar barangan kulit, kristal...kasut...kain ela...mainan kanak2...baju...keronsang...pen kristal...accessories wanita....arrggghhh....dan banyak lagiiiii.....

CDM Hafizah bersama rakan kongsi di lobby hotel....siap sedia nak bershopping!!

K Jue & Nurul....

Sempat lagi tuh melompat...!!!Kat dalam hotel pun jadi....

Sempat berpossing sebelum kami 'SERANG' Onelink Wholesaller..antara pusat shopping terbesar di Guangzhou...

Kenapa k jue tak pandang camera ni...?

Hepi sungguh semua bila bab2 shopping nih...

Abang2 pun boleh tahan 'MENYINGA' bila bab shopping...


Next post k jue kongsikan gambar2 barangan yang dishopping kat Guangzhou ni key....antara yang menarik kan...barangan kristal serta keronsang swarovski...mmg sgt2 cantik dan sgt2 murahhh...
Ini lah yang bestnya bila dapat pergi melancong secara percuma. Kita dah jimat banyak dkt kos pengangkutan, hotel dan makan sbb semua ditanggung oleh our beloved company....dah la bonus yang company bg besar...mmg 100% boleh buat shopping!!! Kawan2 yang lain pun boleh dapat peluang yang sama. Bersama OMG, anda akan DIBIMBING, DIASUH DAN DIAJAR EVERY SINGLE STEP untuk menjadi usahawan yang berjaya. Orang yang gagal pasti ada SEBAB, dan orang yang berjaya mesti ada JALAN....dan OMG ada JALAN UNTUK BERJAYA. Choice is yours...:))

Tuesday, July 24, 2012

OMG'S EXCELLENT ACHIEVEMENT ~ RM100,000 SALES IN JUNE 2012

 As salam guys....
Orang kata sharing is caring.....k jue tambah lagi...sharing is not only caring...is all about loving, free travelling and  amazing!!!

OMG meneruskan lagi pencapaian hebat di bulan Jun 2012 dengan menyumbang 9 org qualifier JAM TANGAN MEWAH yang membawa makna setiap qualifier ini memcapai sales sekurang-kurangnya RM100,000 dalam masa sebulan!!! Amazing kan....jual baju dalam boleh buat sales ratus-ratus ribu....jual kereta pun blum tentu boleh dapat...hihihi...ini kerana OMG ada jalan, strategi dan ilmu untuk menjadi usahawan berjaya. Nak tahu macamana....senang je...lets be part of us....EVERY SINGLE STEP U WILL BE GUIDED!!! Senangkan...:))

Jom kita lihat wajah2 qualifier jam tangan untuk bulan 
Jun 2012

DSM SITI bersama mentornya CDM Ayu Lisa

DSM Che'r bersama mentornya CDM Aini

DSM Syana bersam CDM Aini

DSM Lenny bersama mentornya CDM Said

DSM Izee bersama CDM Siti Mazni

DSM Azman bersama CDM Siti Mazni

SSM ina bersama CDM Acik

SSM Mahani bersama CDM Zamri









Congrate to all qualifier...dan untuk pengetahuan, mereka bukan setakat dapat anugerah jam tangan mewah di atas pencapaian cemerlang mereka shj...tetapi juga mereka bakal di terbangkan secara PERCUMA KE LONDON DAN PARIS!!!! Kan betul k jue bgtau tadi....sharing is free travelling...!!
Siapa yg nak jadi penerima jam tgn seterusnye...?? 

Sunday, July 22, 2012

GUANGZHOU ~ SHENZEN - DAY 1


As salam guys.....salam Ramadhan al-Mubarak...
Macamana hari ini...puasa tak...tak puasa tak boleh raya uuoollss...hihihi..apepun, Semoga segala amalan kita semua diterima oleh NYA...

Ok hari ni k jue nak updates skit kenangan indah ketika ke GUANGZHOU last week....mmg tak sempat nak update cepat....maklumlah tak menang tangan nak layan kawan2 yang nak pakai korset PREMIUM BEAUTIFUL sblm puasa hari tu...nak berdiet dgn pakai korset katanya....supaya bleh la pakai baju raya nampak terletak je gitusss...baju mahal ke murah ke...tapi nampak anggunssss...mesti mantapss!!

Seperti yang sedia maklum...GUANGZHOU is one of SHOPPING PARADISE!!! Sebelum pg pun, k jue dah search byk tempat2 shopping yang menariksss...dari barangan kristal, kulit, texstile n macam2 lagi lah...semua ada di GUANGZHOU!!!

Jom kita start the journey to GUANGZHOU......:)

Sebahagian daripada 5 buah bas dari OMG yang diterbangkan ke GUANGZHOU!! Yang bestnya OMG pergi dgn SATU FLIGHT +++!!!
Warna thema kami for 1st day ialah warna rasmi 
ORANGE MANIA GROUP.....its ORANGE COLOUR!!!

 Wajah2 ceria...walaupun waktu berkumpul jam 5 pagi...tapi semua nampak segar bugar gitusss...

Ramai yang terujass...kerana GUANGZHOU jadi destinasi pertama mereka ke luar negara...!!

Smile.....ni bkn iklan gigi....

Sempat lagi berposing walaupun dah nak baording!! OMG mmg sporting...Masa biz..biz all out...masa bercuti...bercuti all out!!

Jejaka2 yang menjadi tulang belakang kpd srikandi mereka dalam biz PREMIUM BEAUTIFUL...




Dah ada dalam "perut" kalap terbang dah....dan ia akan menjadi trip pelancongan k jue yang ke 28 secara PERCUMA!!! Unbelievable!!!


 OMG!!! Penuh flight dengan OMG!!

Alhamdulillah..selamat sampai ke destinasi....BAIYUNPOST, GUANGZHOU...

Baiyunport dilanda ORANGE!!!..


OMG terbahagi kpd 5 bas...so k jue dalam bas C....naik2 je bas, terus dapat cenderahati berupaya payung dari syarikat....yeayy...sukenye....


Agenda pertama...ke plaza langsir dan textile...!!! OMG....dah start untuk shopping till drop!


Cube tangok...nak apa...ckp je...semua ada kat sini...juling mata dibuatnya...huhuhu..

Sekali OMG masuk...clear kedai dibuatnye....!! Hebat sungguh...biz hebat...shopping pun hebat!!

Malamnya sebelum kami dibawa ke night market...dinner dulu di sebuah restoran halal di sini...sedapnye la lauk dia!! Sampai 12 jenis lauk!!! Hambik ko....




Ini lah sesuana night market di GUANGZHOU..!! Mmg meriah...sampai k jue tak larat nak jalan...

Muka pun dah tak larat dah....hahaha..tapi shopping juga tuh..Bergambar kenangan di hadapan SHANGXIAJIU PEDESTRIAN STREET

Satu perkara yang menarik perhatian kami OMG di GUANGZHOU...banyak pakaian, kasut, beg tangan dan segala macam accessories yang dijual berwarna ORANGE!!! Errmm...macam tau2 je OARNGE MANIA GROUP NAK DATANG GUANGZHOU!


Ok...setakat ini dulu...banyak sgt gambar2 dan cerita menarik yang k jue nak sharekan...bestkan dapat pergi melancong macam ni...dah lah percuma, duit pocket dapat, setahun sampai 3 kali pulak tu...!! Nak tahu cara??? Boleh...di OMG EVERY SINGLE STEP anda akan dibimbing, diasuh dan diajar untuk menjadi usahawan yang berjaya...yang penting ambil peluang yang ada skrg bersama OMG, kerana jika anda ambil peluang skrg, anda akan diterbangkan ke LONDON DAN PARIS bulan Mac 2013 secara percuma!!!! Sila hubungi mana2 OMG members di seluruh negara untuk menyertai OMG!!! Atau boleh hubungi terus k jue...pasti anda takan kecewa..:))

Nantikan post yang akan datang....2nd day in GUANGZHOU