Friday, July 1, 2011

EXPERIENCES IN HONGKONG


Salam guys...
Lama dah tak mengupdate blog nih...bukan takde story nak share....tapi agak busy skit skang....Anyway, kerja sampai bila2 pun takkan habis kan...so pandai2 kita arrangekan masa tuh....sbb masa boleh diurus!!
Orait...last entry, akak ada bgtau yang kami akan diterbangkan ke Hongkong kan....ALHAMDULILLAH...dah selamat pergi dan selamat kembali....so this time, akak tak nak story panjang2....but enjoy the picture coz this picture akan bercerita untuk uolllsss!!!

Ni pukul 5 pagi tau...muka masing2
mengantukksss sgt sebenarnye.....

Abang2 in Blue.....

Ni CDM ASH ngan Abg Mazhan....org penting nih...!

Tiba2...KLIA n HOngkong Airport dilanda kebiruan....
Opppss...jgn lupe...bersama orange luggage nye....hihihi...pakat beli
warna orange sume...!!

1st view in Hongkong...bangunan pencakar langit

Wow...bestnye bas nih...ala2 kat London gituh...!

1st destination is Ladies Market...jom shopping!!

Rambang mata masing2...tak tau mana satu nak beli....

Aiikkk...bahasa melayu pun ada...?

Segala macam accessories ada dijual...

Dari yang berkualiti sampai yang ASPAL...sume ada..!

1 st dinner in Hongkong....sedap giler ayam dia...yummy!

ecewah...makan pun control ayu...:p

Malam tu we all pg ke Avenue of the star...nice scenery....!

Then bersiar-siar naik "Open Top Big Bus"...bessshhhh!!

After that checkin Hotel....tapi akaks taknak cite pasal hotel lagi sbb hotel mmg superb!!
So kite tgk dulu pemandangan dari bilik hotel nih....chanteekkk kan...
ni baru cite pemandangan...blem cite pasal bilik air lagih...!!
Hihihi....next entry key...

2 nd day...semua muka ceria...actually our group 2 separate bus!!
Pasni kita tambah bas lagi ye...

Our breakfirst today at Islamic Centre kat Hongkong nih....

Special menu: Dimsum!!!!

Then kami ke Peak Victoria...Subhanallah...cantik sungguh pemandangan!!

Masculin....

Happi together...smile...


Group photo di puncak victoria....usaha lebih lagi...pasti kita akan
berjumpa di puncak kejayaan!!!


Weeehuuu....Lompat time.....!!!

This is Bauhinia Square....tempat sejarah Hongkong la nih....


Another group photo sebelum hari hujan....huhuhu...

Acara ni yang akaks tunggu2....Pegi kilang barang kemas dan kedai bebas cukai...!!
Yahooo...!!! Syiokknye....

Dgr taklimat pasal diamond!!! Wow...yang penting badget kene ada...hahaha

Khusyuk masing2...tapi dalam hati kata..ada discount tak???

Ni antara proses nak bentukkan diamond!

Cincin ni je yang abg ash belikan untuk akaks...hahaha

Hihihihi...ni apa motif sebenarnye....??

Ni la hasilnye...habis sume tumbuh "kurap" Hongkong!!!

Continue shopping at Citywalk plak!!!

Malam tu ada Gala Dinner dari syarikat..!!
Memang grand giler..!! Siap ada door gift lagih...
GOLD RABBIT

Gadis2 ayu lagi jelita dan anggun bergaya...ahaks!

Before dinner....possing dulu...


This part very interesting! After Berbelas kali pg melancong oversea...tak pernah syarikat buat bulan JUNE...!!! But luckly after menanti begitu lama akhirnye Hongkong adalah destination untuk celebrate birthday on JUNE!!! ALHAMDULILLAH.....So dapatlah celebrate birthday di Hongkong....!

This is my best friends ever yang celebrate birthday gak bulan JUNE!!
Bakal DDM AZIE & bakal DDM ASLINA..

Supprise time...siap kene tutup mata lagih...memang tak
tau apa yang diaorg nak buat nih!!!

Jeng....

Jeng...

Jeng...


Rupanye...nilah hadiah istimewa dari sahabat2 pada akaks...baju yang direka khas oleh pereka fesyen terbaik Malaysia - RIZMAN RUZAINI....OMG!!!
Memang terkezuttt sangat2...!!
Thanks to CDM AZLINI, CDM FIZA, CDM ZAIDA, DDM KALSOM, DDM AYULISA, DDM SAID....dan semua rakan2 seperjuangan yang tak dapat akaks nak tulis sume nama kat sini!!!

I really like it!!! Rasanye Holland pun bulan JUNE gak...!!! Hahahaha...



CDM K ANA juga meraikan bersama...

Esoknya kat dalam bas....tour guide bas kami MR Liaw...paksa abg ash bg "KISS" kat akaks....i tak rela you....hahaha...tapi i redha je.....!!!! :p

Dan hari yg ditunggu-tunggu....nak masuk DISNEYLAND!!!!
Yahooo....semua dah tukar umur....masing2 muda 10 tahun....

C....dah dapat ticket!!! Jom masuk...


B4 that...group photo lagih...!!!! Hahaa berapa kali nak bergamba da....
Ehhh...yang baju kuning hujung skali tu our tour guide sebenarnye.....Dia pun
teruja nak bergambar gak....hihihi

Ombakkkk......

Tak sabar dah masa nih...mmg teruja sgt2!!!

Ni gambar depan entrance Disneyland HongKong...weehuu...

Yeeeehaa.....bagai mimpi jadi realiti....

Baca map dulu....nak main game apa ye....k jue nak yang paling adventure skali...
hahahaha...!!!

Ni bila nak start main game nih...bergambar tak habis2...

Depan castle....chanteekkk kan...

1st game kami....kat adventure land...main SPACE MOUNTAIN....
Dia sebenarnye roller coaster la....akak ni mmg gayat...
tapi kuatkan semangat naik gak la....
hahaha..but not bad la...selamat jugak....macam2 surah akak baca...hihihi...

Tgh line up...masing2 buat muka macho...dalam hatiii.....

Siap ada sign untuk yang nak tarik diri lagih...hahaha...
"LAST CHANCE TO EXIT"....
Tapi kami tetap teruskan langkah....beranikan diri...!!!

Selepas satu disneyland tu kami layannnn....hasilnya kepenatan.....
Tapi dalam penat, ada rasa puas dan hepi sgt!!!! Enjoy sgt2!!!
Semua org sporting ....

Last day b4 check out!! O group kat lobby hotel....
Tapi as usual....bergambar dulu... tapi kali ni gambar jurugambar pulak...!!!
Tgk lah aksi nye....mengalahkan org yang bergamba....hihihi...

Gadis2 jelita...dah siap sedia nak berangkat balik ke Malaysia...

Kat Airport pun sempat bergambar kenangan dgn tour guide
kami di Hongkong sana....MR Kriss

Ada masa lagi nak habiskan HKD....Shopping lagih...

Bye...bye...Hongkong...
Holland dan Belgium menanti pula....

Wait for the next entry key....ada story pasal hotel kat Hongkong nih....mmg superb!!! So guys...jom Holland!!!