Tuesday, February 8, 2011

THE BEST MALE AGENT OF PREMIUM BEAUTIFUL

Salam guys....

Petang tadi...masa tgh dok lepak2...my sifu dtg sembang2...banyak yang kami ceritakan...dari satu topik ke satu topik...memang banyak betul pengalaman dan idea CDM CHAN ni...(Tabik springggg...) tapi ada satu ayat yang betul2 mengusik kalbu ku...ecewahhh!!! Orang kate touching emosi la dibuatnye...jiwa kacau lol...hihihi...tau ape yang dia bagi...i code kan key
" Hidup ini umpama marathon...jangan ambil kira sape mula dulu...atau sape yang tercicir di belakang...yang penting...kita sampai ke garisan penamat"

Ha....dalam tuh maknanye...ada faham ka....maksudnya macam ni...jangan la kita pandang segala apa yang sedang kita usahakan dalam kadar waktu yang singkat...nak cepat kaya, nak cepat untung, nak cepat berjaya, nak cepat menjadi....pendek kate..semua nya nak cepat jee...kembali semula kepada istilah "MARATHON" tadi...semua nya mesti ada satu proses...kadang2 kita di belakang...kadang kita bila dapat semula tenaga, kita boleh ke depan semula...dan kadang2..mungkin kita akan berlari sebelah menyebelah dgn pesaing kita....macam tu lah dalam kehidupan kita...mestilah sabar dan teruskan usaha untuk cipta kejayaan diri..bukan bersaing dengan sesiapa tapi dengan diri sendiri...

Oleh sebab itu...entry kali ni, i nak bawak satu cite tentang sorang mamat ni...hihihi..nama dia bukan mamat tau...tapi kita boleh jadikan dia sebagai contoh untuk mencipta kejayaan diri...

Seorang graduan jurusan veterina yang mengambil kepeutusan untuk memilih bisnes sebagai kerjaya. Ape yang amat mengkagumkan beliau adalah seorang lelaki...ulang semula..lelaki...tulen plak tuh...hihihi...yang berbisnes PREMIUM BEAUTIFUL korset no 1 dalam Malaysia!!! Sikapnya yang sentiasa membenarkan diri ditunjuk ajar, diasuh, dibimbing membawa beliau ke tahap ke dua tertinggi dalam syarikat. Dan sekarang ibarat menanti buah masak untuk menjulang tahap tertinggi iaitu CROWN DIAMOND MANAGER. Apa rahsia kejayaan beliau..? senang saje...beliau berpegang...kejayaan bukan datang sekelip mata, kejayaan bukan dibina dalam satu malam...tapi melalui proses...(Marathon tadi...) tetapi yang menariknya proses ini hanya mengambil masa 2 tahun untuk kita mengecapi manissssnya..!! 2 tahunnnnn...?? Terpulang lah pada kita nak menilai 2 tahun itu lama atau benar2 berbaloi...Selain itu, beliau juga sering menjadi contoh dan ikutan kepada rakan2 niaga yang lain...(K jue cukup bangga ada rakan kongsi macam said...:)) Beliau yang saya maksudkan DDM SAID SAIFUL FADZLI...Salah seorang biz partner yang tak pernah kenal jemu untuk terus melakar kejayaan....i'm proud of you!!

DDM SAID SAIFUL FADZLI


Salah seoarng speaker dalam seminar yang dianjurkan

Sikap beliau betul2 disenangi oleh rakan2...


Salah satu bukti kejayaan beliau...meraih
pendapatan 5 angka!!!


Dianugerahkan jam tangan ekslusif di atas pencapaian
jualan RM100k, dan Pen ekslusif di atas pencapaian sale
RM1juta!!!!!

Antara insentif pelancongan PERCUMA yang diraih...BEIJING 2010

Switzerland dan German 2010
Dan bakal diterbangkan pada bulan APRIL ini ke PERTH, AUSTRALIA selain meraih insentif ke HONG KONG, DISNEYLAND yang dijangka akan berlepas pada bulan JUNE....!!! Ape yang boleh dikatakan...WOW!!!! Sungguh tak disangka...hingga tahap ini kejayaan yang boleh dikecapi...memang tak dijangka...YES...kolau kita percaya yang kita boleh...tiada apa yang boleh menghalang kecuali olehNYA...so...the answer is yours...kalau nak seribu daya...kalau keluar seribu alasan tu...maknanya...errmmm..cuba fikir-fikirkan...dan selamat beramal...hihihi...

So..i'm glad to bring for all of you....
THE BEST MALE AGENT OF PREMIUM BEAUTIFUL....
DDM SAID SAIFUL FADZLI


sila klik pada gambar untuk mengetahui rahsia kejayaan beliau