Sunday, January 16, 2011

SHOPPING HEAVEN


Salam guys...
Long..long time tak update entry kan...ramai yang tertunggu-tunggu dan tertanye-tanye bila nak update pasal Bandung ni...hihihi....akak busy skit...tu yang lambat tuh...

Anyway...banyak kenangan indah dan pengajaran yang masih segar in my mind...
1st of all...this is the 1 st trip pelancongan yang i habis juta2...banyak kan...juta tuh....hihihi...juta Rupiah daaa...masa shopping tu cuak gak la nak kene bayar juta2...tp bila di convert..baru ciput je rupanye...mane tak nye..masuk toilet kene bayar 1,000 tu...(bersamaan ngan 20 sen...kihkihkih)

Banyak negara yang i dah pg..rupa2 nya negara jiran kita Indonesia juga tak kurang hebatnya. Selain of coz barang murah...tp great quality...dorang panggil KAWE 1 @ yang up lagi dorang panggil SUPERRR!!

Day 1: Sampai je Bandung, terus ke Pasar Baru Bandung...arrghh...i tak beli apa pun...telekung sulam 12 pasang jeeee...hihihi...but this place...MASYALLAH...crowded bangattt!! Ramainye manusia...Banyak kedai makan kat sana...tapi menu dia pelik2 skit .."Sup Buntut".."Bakso Goyang Lidah"..hihihi...macam2 lagi lah..Then check in di hotel Horison Bandung which is 5 star hotel...apa lagi zzzzz....

Day 2: Time to breathing udara gunung berapi...tak sabar sgt nak tengok dgn mata kepala sendiri sbb this is the 2nd larger kawah gunung berapi in Indonesia...Before that kami singgah di Pasar Buah...So many fruits and kerepek...!! Kreatif la org2 kat cni...In evening until midnight...we do shopping at Factory outlet...banyaknye la barang i beli...coz is so CHIPPPPP!!! memang murah giler....

Day 3: Bertolak ke Jakarta..about 3 hours...visit PT Hai-O and shop again...kali ni kami buat ribut di Magga DUa...waduh...bisa gila...banyak bangat lantainya...lantai dasar jadi serbuan sbb kedai hand bag kat ctu...hihihi

Day 4 : Sebelum ke airport...last round untk melontar...! Memang all out masa tu...still in Mangga Dua...Duit Malaysia pun habis guna gak...hahaha...perjuangan tak habis di situ..sampai airport di Duty Free...sekali lagi kami meroyan...hahaha...habis baju2 batik kami sambar...senyum je sales girl tu...

Anyway...my attention..before Raya..i nak datang skali lagi..nak beli baju untuk raya plak...sape nak ikut...?

Bersama rakan2 pemimpin hebat...

Sampai di Airport
BANDARA HUSEIN SASTRANEGARA BANDUNG

3 cewek cunnn...hihihi


Bandaraya yang cukup sesak...



1st location is PASAR BARU....

Ramai bangettt org nya...!

Siap ada persembahan jalanan lagi...

Our dinner is so yummy!!

Muka kekenyangan...

Pasr Buah..memang banyak jenis buah!!

Inilah buah makasar...memang cukup famous di Bandung!


Kawah gunung berapi ke 2 terbesar di Indonesia...SUBHANALLAH

Unbelievable...CiptaanNya..

With all my sporting friends..


With Dr Aisyah & Dr Hafiz....


Welcome ibuk2...bapak2...

Shopping Time...
Rumah Mode Factory Outlet...dapat la sambar 3 handbeg..


This guys...naik bas kami dan nyanyi lagu2 hit Indonesia...
Demi mencari sesuap nasi...

Can i dah bgtau...tak byk sgt brg yang i beli...hihihi....

In front of Horison Bandung Hotel...enjoy 5 stars hotel..

Baju2 ni Madam Lam sponser...whoot...whoot..

Inilah 3 finalist Ratu cantik Bandung...

With our great Leader CDM K Ana...

Visit PT. Hai-O Indonesia..

Lunchy....


Layan karaoke jap...!!
Ibu2...bapak2...siapa yang punya anak bilang aku...

Acara kemuncak...poco-poco...
memang sporting group ni...

3rd days...check in di Hotel Aston Marina....WOW!!!

1st class beb....Syukur...

Dinner...siap ada persembahan tarian gitu...

With CDM K Ana & CDM Abg Lan...who responsibles bring me UP here!!

sedapkan....macam2 ada...

Desert pun...

Smile....

Sing a song together....
Wo ai teni ya ...wo ai teni...

Yes...Excellent Achiever!!!
Pasni ni Hong Kong plak key...!

Geng2..superbike...

Lunch...sebelum ke airport!!

Ratu batik ya...baju yang sempat dibeli kat duty free...

Waduh...kembang sih bajunya...

CDM Abg Abu & DDM Abg Salim...

Bye...bye...Bandung Jakarta...:))

Syok kan...Dont woriiie...Hong Kong still on now...take an opportunity to qualified this trip...Kite shop kat Hong Kong plak...macamana cara..? Senang je...jadi pengguna Premium Beautiful...then share the experience with your friends...

"THE MORE YOU SHARE, THE MORE YOU LEARN,
THE MORE YOU LEARN, THE MORE YOU EARN,
THE MORE YOU EARN, MORE CHOICE YOU HAVE"

Afraid Not...!! Feel free to contact me at:
019 278 1369