Thursday, December 22, 2011

DAY 1 -FAMILYDAY SINGAPORE WITH B32 FAMILY

Salam guys...

So far macamane dgn musim cuti sekolah nih...? Pergi bercuti ke mana....? My last entry ada bgtau yang cuti sekolah kali ni special skit sebab we have great activities with B32 family!!! Bercuti bersama keluarga Ke negara jiran Singapore...

Mmg near by je....tapi yang bestnye we all naik flight ke sana....hahaha...bkn ape...for kids experiance...mmg excited dorang nak naik flight...!!! My childrens sebenarnya tak tahu pun plan ni...saje je rahsiakan sampai la malam nak bertolak...guess what....dorang tak tido satu malam...bila tanya knp tak tido lagi ni....seperti yang dijangka.."tak ngantuk la ibu...lambat lagi ke pkl 6pg nih..." hahaha...budak2 pun terujass....dia tak tahu...kite ni lagi la terujasss tahap gaban...!! 1 st time dapat bawak anak2 melancong ke luar negara mmg satu impian yang jadi realiti....!!! Alhamdulillah...melalui langkah pertama dgn berkata YES kpd peluang yang datang, akhirnya satu...satu.impian jadi kenyataan...

Now...jom layan gambar....:))


Muka2 tak sabar...our family thema is ORANGE...!!!
Hope for the next familyday programe...much more ORANGE key...
Lovely mentor aka my sister aka my best friend...
Wanita Inspirasi Wanita....CDM SITI ROHANA...
Hotsss mama....from B32 Family....
Ada ustazah, cikgu, doctor dan pelbagai latar belakang...semua boleh berubah kpd yang lbh baik lagi...sbb ada peluang bkn sebab "kekurangan"
Smile....
With Dr Aisyah n Dr Hafiz familys....Bangges ada kawan macam ni...DR Aisyah ni DR pakar tau...tapi very humble dan husband beliau..DR Hafiz skarg fulltime buat Biz mcm akaks...
Hepi family....
Afrina Najwa...my little princes...org yang paling excited....berebut nak duduk kat tingkap...hahaha....sama macam ibu dia masa 1st naik kapal terbang...hahaha...
Mula2 mmg senyum sampai telinga...masa nak takeoff....pucat muka...kuikuikui...
Having 1st lunch kat Kampung Gelam...mungkin sebab lapar,
rasa sedappppp sgt makan kat cni....


Before checkin, kami di bawa ke tempat wajib pergi kalau ke Singapore ni....Singapore Merlion..
Yang singa tengango kuor ayor tu....our tour guide kate kalau masuk singapore tak pg tgk kepala singa ni tak sah....so layan je la.....
Pandainye anak ibu berpossing....anak sapa nih...



Satu hari yang penat...masa untk checkin hotel....
CONCORDE HOTEL...4~5 stars...tapi dah macam kat negara org putih plak....dahsyat sungguh sambutan krismas dorang....happening gilerrrr!!!! Pokok krismas dia macam tgk dlm Tv tu...besar betul...!!! Terbatak la jap dibuatnye....
Malam tu kami pg tgk show dlm SAFARI NIGHT...mmg sesuai sgt2 bwk anak2 kat cni...tgk show binatang2 secara live dan yang bestnye dapat naik treme tgk binatang2 berkeliaran tanpa ada pagar!!! Mmg pengalaman baru...
Naik treme....nak tgk pak belang....
Sessi bergambar dgn keluarga CDM k ina ramzi...

As usual....bergambar kumpulan...smile...
1st day di Singapore....penat tapi penuh kepuasan sbb dpt lihat wajah2 ceria anak2...wait for the full version for 2nd day story in singapore....Nak kenal tak ngan ATUK n NENEK vouge...tungguuuu..

Wednesday, December 14, 2011