Sunday, January 30, 2011

PULIH HORMON UNTUK KURUS!!!


Salam guys....

Bertemu lagi ya...hihihi...after last entry..agak busy skit...maklum la..closing date! So whats up...? Hows your life...? Dah dapat bentuk badan dan berat badan yang diimpikan...? Hihihi...blum lagi....ok..today entry, i nak bongkar rahsia kenapa walaupun setelah berdiet dan bersenam, kita masih tak dapat berat badan yang diimpikan....? Jeng...jeng...jeng....Faktor paling utama kenapa setelah berdiet sakan, excersize bersungguh-sungguh tapi still tak kurus2...adalah disebabkan....
" Enzim dan hormon pembakar lemak rosak atau belum pulih sepenuhnya"

Ha...this is the main reason...kenapa tak kurus-kurus...Hormon yang penting bagi membakar lemak adalah hormon tiroid. Kalau hormon tiroid ni berkeadaan baik, our body akan mula membakar lemak dan berjaya menjadi kurus dan cantik. Selain tu, senang.... je kalau kite nak maintainkan berat badan yang ideal coz hormon tiroid yang tinggi menghalang lemak dari berkumpul!!!! Interesting kan...!!

Hormon tiroid ni can be damage coz of pewarna makanan, ubat-ubatan, pengawet makanan, makanan yang diproses dan sinar x. Thats why..sampai satu tahap, berat badan tak turun2 walaupun dah buat macam2...ia disebabkan hormon tiroid kita dalam keadaan tak berapa baik.

Now, kita dah tahu kenapa kan...tp what is the solution...? The reason 'why' dah tahu...skang "how' to makesure our hormon is in good condition....jeng...jeng...jeng...banyak betul suspennye...! Cepat la...tak sabar nak tau ni!!

Untuk memastikan keadaan hormon dalam badan kita stabil n in good condition...the best solution is just wearing PREMIUM BEAUTIFUL. Yes...this is the answer. Antara kebaikan this magical corset is, it can stable our hormon...! Bagus kan...! Selain dari itu, PREMIUM BEAUTIFUL juga boleh membantu meningkatkan kadar metabolik yang memberikan hasil yang menakjubkan pada tubuh badan kita. Kesan nya, seseorang itu akan mengalami penurunan berat badan, tenaga lebih baik dan mereka bertambah tenang dan gembira...yiiipppii!!!

Why PREMIUM BEAUTIFUL...? Coz, PREMIUM BEAUTIFUL ada mengandungi FIR (Far infrared Rays).

"Far infrared waves have special regenerative effects on the body. When the body is exposed to FIR waves, whether those waves are from the sun, FIR lamps, FIR saunas, reflected by specially treated fabrics or ceramic items, there is an increase in warmth. This warmth stimulates the detoxification and healing processes" (Specialist Dr from Japane)


Before wearing PREMIUM BEAUTIFUL


After 30mnt

After 1 hour wearing PREMIUM BEAUTIFUL


This is how the FIR work when its touch our skin!!


Tadaaaa...this is how the PREMIUM BEAUTIFUL is look like!!

So for detail explanation...you can call/ sms or amail me at:
019 278 1369
cdmjue07@yahoo.com

Tuesday, January 25, 2011

CONGRATULATION : EXCELLENT PERFORMANCE

Salam guys....

Today entry is about excellent performances....wa..macam best je....!!! Yup... of coz....2010 dah berlalu and now 2011 mengganti. So this is the best time untk melakar kejayaan...ye...seawal tahun...why not...setiap org ada hak yang sama untuk berjaya...terpulang pada individu itu nak atau tidak....setuju tak...? (Soalan ini tak perlu di jawab...sendiri mau ingat...hihihihi)

Anyway...congratulation to my biz partner coz of your achievement!!! You do the right thing....raih seberapa banyak kejayaan...dgn berpegang pada "Golden Rules" ni..."KALAU BOLEH DAPAT CEPAT...KENAPA NAK LAMBAT"...

Lets find out who are the excellent achiever this month




DDM Said Saiful...with his great leader CDM Azlini
and super duper CDM K Ana. He got luxury pen as a reward
coz of his achievement sale touch RM1Million sale!!!

DDM Afzan also...sape sangka boleh buat sale up to a million babe!

DDM Dessy...proud of you!

Exclusive watch is reward for those who are achieve group sale RM100k a month. Lets see...sapa yang kenaaaa...hihihi...

Congratulation tu DSM Ina...good job!

Same goes to you DSM Sue...Well done!!

And out thema that night is RED & WHITE....
sporting betul sume...sehati sejiwa!!!


Anyway...perjuangan mesti diteruskan....bagi yang tinggal setapak dua lagi nak sampai kepuncak...berlarilah lebih laju lagi...kerana banyak sangat kenikmatan yang sedang menunggu kita di sana...specially to...:

DDM Asfiza...bayangkan...
skit lagi org tak panggil DDM Asfiza...CDM Asfiza...best gak kan!!


DDM Ayu Lisa and DDM Fadzly....
Naik pentas skali dgn pasangan...dua2 jadi CDM tahun ni...ada berani...?

DDM Zamri n DDM Som...
Naik CDM bersama pasangan dan Rakan kongsi skali...
Kejayaan berganda tuh...confirm income pun berganda!


DDM K Mazni n DSM Ja...
Bayangkan....adik beradik naik pentas meraih anugerah tahap tertinggi...
Mesti sejukkkk perut ibu mengandung...:)

DDM Jihan also....
Confirm meletop kalau Jihan naik CDM....

Seronok kan tengok kejayaan org...tapi kalau kita yang berjaya ....lagi seronok...duaronok...tigaronok..hihihi..anyway...semua org pun nak berjaya. Cuma cara dan tindakan kita yang menentukan cepat atau lambat kejayaan itu bakal diraih. Selain berusaha, berdoa dan bertwakkal...kita juga jangan terlalu banyak mengkaji sgt peluang2 yang dtg...asyik memikir dan mengkaji, hasilnya tak sama dgn org yang bertindak..!!
'99% of failures come from people who have the habit of making excuses'

So kita tak nak jadi yang 99% ini...tapi kita nak jadi 1% yang sentiasa positif untuk berubah kepada yang lebih baik lagi...ok..that all for today...wallah..adios..

Thursday, January 20, 2011

CORSET: ATTRACT AND SEDUCE HUSBAND

Salam everybody...

Wow...! Today entry is about how to atrract and seduce husband....errmmm...dahsyat kan...but its interesting and really2 important in married...pernah dgr tak org divorce sbb dia dah tak cantik, dah gelebeh sana cni, dah takde ummpphh, dah losss here n there n seribu satu lagi reason...and what is suprising me...all of this...is about women body inside n outside beb!!! Coz of this reason...rumah tangga yang dah dibina bertahun-tahun hancusss sekelip mata...I'll share with you 1 story...still about body shapping n penampilan...

" This lady is around 37 years old.. body kurus je sebelum ni...but after a few years kawin...cam biasa badan naik macam di pam2...just imagin...from 56kg...badan naik sampai 96kg and almost berat "SEPIKUL" said her husband....but this lady tak kisah sgt....sbb bg dia suami dia REDHA walau macamane keadaan dia skalipun...dia percaya husband dia seorang yang baik...(takkan buat hal la maknenye tuh...) and of coz...they are happy family...ape nak sume ada...duit jangan cakap la...they are "MONEY FREEDOM FAMILY"...tapi....sampai satu tahap...this lady rasa terpanggil-panggil nak tanya dgn husband dia ciri2 isteri yang jadi impian dia....tapi cam biasa...lelaki mane nak jawab...kalau bagi jawapan pun...jawapan yang nak sejukkan jiwa..nak jaga hati la tuh....!! Setelah dipujuk rayu...sang suami pun buat la pengakuan ikhlas...dan jawapan no 1 dia....nak tau ape....??? "NAK ISTERI YANG BERBADAN LANGSING....!!!!" OMG....walaupun dah berkahwin bertahun-tahun...almost 15 years...still lagi suami nak kan penampilan yang terbaik dari si isteri...tergamam la this lady....dia tengok diri dia dari atas ke bwh...dr bwh ke atas...macamana dia bleh tak sedar yang badan dia mmg bermasalah....dari saat itu...this lady berazam untuk kuruskan semula badan dan jaga penampilan diri...bukan setakat badan jadi makin cantik...tapi juga bertambah sihat..."

Cerita ni selalu dah kite jumpe atau dgr...tapi masih ramai yang tak sedar sbb tak jadi lagi kat diri sendiri...tapi takkan nak tggu jadi baru nak cari solution kan...so before its begin...ape salahnye cari alternative to prevent....and the best thing yang dapat membantu is PREMIUM BEAUTIFUL

CORSET WHICH IS CAN ATTRACT AND SEDUCE HUSBAND!!!
Demand for PREMIUM BEAUTIFUL... sgt2 menggalakkan and whai can i say..overwhelming!!Nak tahu kenapa...sbb PREMIUM BEAUTIFUL CAN:

Shape kan badan, dan bantu untuk kurus
Increase metabolisme
Push up for sangging breast
Improve blood circulation
Improve respiratory system
Detoxing agent

Promotion is still on...
Grab and booked your set now!!
019 278 1369

Tuesday, January 18, 2011

HOW TO LOOK BEAUTIFUL?

PROMOTION STILL ON!!!
AND WILL BE CLOSED AT ANYTIME!!!

GET YOUR MIRACLE CORSET PREMIUM BEAUTIFUL NOW!!
ITS CAN:

Reduce celulite
Increase metabolic rate (Constipation)
Improve respiratory system
Improve blood circulations
Helps shape your body and posture
Prevent growth of cancer cells
Prevent from slip disc (Certified by American, Canada n Quebac Chiropractic Association)
Detoxify body
Prevent migrain and gastric
Increase milk for breast feeding mom!

GREAT NEWS...GET PREMIUM BEAUTIFUL SET FOR YOURSELF WITHIN THIS WEK!!
I'M OFFERING FREE GIFT EACH SET!!!

Get it now...call/sms/e-mail me at :
019 278 1369
cdmjue07@yahoo.com

Sunday, January 16, 2011

SHOPPING HEAVEN


Salam guys...
Long..long time tak update entry kan...ramai yang tertunggu-tunggu dan tertanye-tanye bila nak update pasal Bandung ni...hihihi....akak busy skit...tu yang lambat tuh...

Anyway...banyak kenangan indah dan pengajaran yang masih segar in my mind...
1st of all...this is the 1 st trip pelancongan yang i habis juta2...banyak kan...juta tuh....hihihi...juta Rupiah daaa...masa shopping tu cuak gak la nak kene bayar juta2...tp bila di convert..baru ciput je rupanye...mane tak nye..masuk toilet kene bayar 1,000 tu...(bersamaan ngan 20 sen...kihkihkih)

Banyak negara yang i dah pg..rupa2 nya negara jiran kita Indonesia juga tak kurang hebatnya. Selain of coz barang murah...tp great quality...dorang panggil KAWE 1 @ yang up lagi dorang panggil SUPERRR!!

Day 1: Sampai je Bandung, terus ke Pasar Baru Bandung...arrghh...i tak beli apa pun...telekung sulam 12 pasang jeeee...hihihi...but this place...MASYALLAH...crowded bangattt!! Ramainye manusia...Banyak kedai makan kat sana...tapi menu dia pelik2 skit .."Sup Buntut".."Bakso Goyang Lidah"..hihihi...macam2 lagi lah..Then check in di hotel Horison Bandung which is 5 star hotel...apa lagi zzzzz....

Day 2: Time to breathing udara gunung berapi...tak sabar sgt nak tengok dgn mata kepala sendiri sbb this is the 2nd larger kawah gunung berapi in Indonesia...Before that kami singgah di Pasar Buah...So many fruits and kerepek...!! Kreatif la org2 kat cni...In evening until midnight...we do shopping at Factory outlet...banyaknye la barang i beli...coz is so CHIPPPPP!!! memang murah giler....

Day 3: Bertolak ke Jakarta..about 3 hours...visit PT Hai-O and shop again...kali ni kami buat ribut di Magga DUa...waduh...bisa gila...banyak bangat lantainya...lantai dasar jadi serbuan sbb kedai hand bag kat ctu...hihihi

Day 4 : Sebelum ke airport...last round untk melontar...! Memang all out masa tu...still in Mangga Dua...Duit Malaysia pun habis guna gak...hahaha...perjuangan tak habis di situ..sampai airport di Duty Free...sekali lagi kami meroyan...hahaha...habis baju2 batik kami sambar...senyum je sales girl tu...

Anyway...my attention..before Raya..i nak datang skali lagi..nak beli baju untuk raya plak...sape nak ikut...?

Bersama rakan2 pemimpin hebat...

Sampai di Airport
BANDARA HUSEIN SASTRANEGARA BANDUNG

3 cewek cunnn...hihihi


Bandaraya yang cukup sesak...



1st location is PASAR BARU....

Ramai bangettt org nya...!

Siap ada persembahan jalanan lagi...

Our dinner is so yummy!!

Muka kekenyangan...

Pasr Buah..memang banyak jenis buah!!

Inilah buah makasar...memang cukup famous di Bandung!


Kawah gunung berapi ke 2 terbesar di Indonesia...SUBHANALLAH

Unbelievable...CiptaanNya..

With all my sporting friends..


With Dr Aisyah & Dr Hafiz....


Welcome ibuk2...bapak2...

Shopping Time...
Rumah Mode Factory Outlet...dapat la sambar 3 handbeg..


This guys...naik bas kami dan nyanyi lagu2 hit Indonesia...
Demi mencari sesuap nasi...

Can i dah bgtau...tak byk sgt brg yang i beli...hihihi....

In front of Horison Bandung Hotel...enjoy 5 stars hotel..

Baju2 ni Madam Lam sponser...whoot...whoot..

Inilah 3 finalist Ratu cantik Bandung...

With our great Leader CDM K Ana...

Visit PT. Hai-O Indonesia..

Lunchy....


Layan karaoke jap...!!
Ibu2...bapak2...siapa yang punya anak bilang aku...

Acara kemuncak...poco-poco...
memang sporting group ni...

3rd days...check in di Hotel Aston Marina....WOW!!!

1st class beb....Syukur...

Dinner...siap ada persembahan tarian gitu...

With CDM K Ana & CDM Abg Lan...who responsibles bring me UP here!!

sedapkan....macam2 ada...

Desert pun...

Smile....

Sing a song together....
Wo ai teni ya ...wo ai teni...

Yes...Excellent Achiever!!!
Pasni ni Hong Kong plak key...!

Geng2..superbike...

Lunch...sebelum ke airport!!

Ratu batik ya...baju yang sempat dibeli kat duty free...

Waduh...kembang sih bajunya...

CDM Abg Abu & DDM Abg Salim...

Bye...bye...Bandung Jakarta...:))

Syok kan...Dont woriiie...Hong Kong still on now...take an opportunity to qualified this trip...Kite shop kat Hong Kong plak...macamana cara..? Senang je...jadi pengguna Premium Beautiful...then share the experience with your friends...

"THE MORE YOU SHARE, THE MORE YOU LEARN,
THE MORE YOU LEARN, THE MORE YOU EARN,
THE MORE YOU EARN, MORE CHOICE YOU HAVE"

Afraid Not...!! Feel free to contact me at:
019 278 1369