Sunday, December 19, 2010

JALAN-JALAN...DAPAT MAKANNN...YUMMY!!

Salam guys...
Orang kate..."jauh perjalanan...luas pengalaman..." tapi nak tambah skit lagi bleh..."Jauh perjalanan...luas pengalaman...perut pun kenyang dengan pelbagai hidangan...!!"
Kali ni K jue nak share, makan2 di SWITZERLAND...!! Syoknye setiap kali pakej pelancongan FOC ni..."masalah perut" memang takde...sbb kebajikan perut kami dijaga...hihihi...jom kite layan ada menu ape ye...zazzzzzz!!!!

Acara isi perut start dari KLIA lagi
Ni masa kat DOHA AIRPORT


Wow...ala2 mat salleh la...makan salad gituh!!

Wajah riang...lapor sebenarnye...
Berlatar belakangkan MOUNT TITLIS

Dinner...suprise!!! sbb ada sate you...

Abg Salim...beria nak makan apple..lapar sgt kot...!

Lunch time...nak ke?

Makan lagi...errmmm sodap!!

Lunch di German..!
Skali dia bagi sepinggan salad da....

CDM AHS ngan DDM Zamri...pantang...pantang jumpe...
sume dorang sapu!

Breakfirst di hotel...

Dah kenyang...sbb makan roti ngan madu...

Dinner lagi...kat sebuah restoran muslim di SWISS

Makan la dulu...berpossing je..

This one I really like it...hot chocolate makan ngan roti

This restourant is the best food I think...
sbb ada hot chocolate...errmmm sedappppnye!

Kan dah cakap...sedappp...sampai berdir-diri laki aku ha...!

Ape yang bestnye tuh...

Siap ada candle lagi...
memang tip top!

Layan kopi jap kat tepi tasik...
sungguh mendamaikan...



Lunch time di Interlaken

Wa...K mazni ngan ja...happi ye..dapat pisang BESAR!!! :)

Monyok je k zaida..lapar ye...tunggu jap ye..

Ha...sume dah ceria...dah kenyangkan..





Capati di SWISS...?

Nasi kuah dal lagi...errmm memang kebajikan perut di jaga!


Yang special...daging masak ape entah..tp yang penting sodapp!

Sorang satu tau....

Close up...nmpk dlm gambar pun sedap...
kalau dapat makannn....meleleh air liur ha...


Tada...menu baru...
Fish n chip makan ngan nasi...hahahaha...


Yang ni pun sedap...!!!

Tu nampak tak...siap ada telur masin lagi...tapi nak tergelaknye
makan ngan chees n jem...hihihi..taram je la...

Part ni memang susah skit...
sepinggan salad di baginye...sedap...
tapi tak bleh nak habis kan....

Nampak macam simple je sandwich ni....
tapi ada 4 jenis tu...setiap satu potongan rasa lain2...
Pastu diberi hot chocolate, fresh oren n chocolate bar...pisang sebiji sorg...

Pencuci mulut...siap ada payung....

Ni pun pencuci mulut gak...
Pisang makan ngan ais krim...pastu ada topping chocolate...
iisshh...teringin nye nak lagi....!!!


Black forest cake...memang special sbb mmg made in Black Forest betul...
Bangga rasanye dapat makan...


Kat oversea...bende ni pun jadi sodap gak...!!!


Ni pun sedap...
ehh..ni hiasan je...takbleh makan...!!


Kat hotel pun di beri setiap bilik coffee maker...
Memang class!!!



So...ini lah sebahagian gambar2 keriangan waktu makan di SWISS...
Syukur sangat sbb dapat menikmati makanan di negara orang pula...
Let see this video....
*
*
*



So guys...next turn is yours....lps ni kite same2 enjoy our "SANTAPAN" di Disneyland, Hong Kong plak...yang pasti peluang setiap org adalah same...Jom Hong Kong!!!

:)