Thursday, December 30, 2010

100 % CHANGES!!!

Salam guys....

A few hours from now...kita akan melangkah menuju ke tahun baru...everything pun BARU....azam baru, semangat baru, cita-cita baru....sesuai sangat sebab inilah masa yang paling sesuai untuk berubah kepada yang lebih baik lagi...!!!


For me...year 2010, always keep in my heart the year which is special beauty and cheer...
Thanks for my mentor - CDM CHAN & MDM LAM...no words can describe about you two!!
And special thanks to my IDOL - CDM K ANA & CDM ABG LAN...who are responsible bring me UP here!! And of coz...special dedicated to my beloved hubby...CDM AHS...my superheros! Tak dilupa, pada MAK & ABAH...doa dan restu kalian hanya ALLAH yang dapat membalasnya...

Some of sweet memories on 2010

1 bus....Beijing, China Mac 2010

Umrah - June 2010


Seminar Diamond - Ogos 2010


1 bus...Switzerland & German September 2010


Familyday - Cherating...Hungga...hungga Nov 2010


CDM AHS Receive highest achievement in the business
Dec 2010




2011, we will open the book, its pages to put words on them ourselves. The book is called opportunity and its 1st chapter is New Year's Day. To all my biz partner, 2011 ni boleh beri kejayaan berganda pada kita semua...bermula dengan qualified trip HONG KONG DISNEYLAND. Tiada mustahil bagi orang yang terus berusaha tanpa berputus asa!! Yang penting....WAKA...WAKA..EII..EII...HUNGGA..HUNGGA..HONG KONG2X...ATTACT!!!

May this year bring many opportunities to us, to explore every joy of our life and may our resolutions for the days ahead stay firm, turning all dreams into reality and all efforts into great achievements!!! AMIN...



Sunday, December 19, 2010

JALAN-JALAN...DAPAT MAKANNN...YUMMY!!

Salam guys...
Orang kate..."jauh perjalanan...luas pengalaman..." tapi nak tambah skit lagi bleh..."Jauh perjalanan...luas pengalaman...perut pun kenyang dengan pelbagai hidangan...!!"
Kali ni K jue nak share, makan2 di SWITZERLAND...!! Syoknye setiap kali pakej pelancongan FOC ni..."masalah perut" memang takde...sbb kebajikan perut kami dijaga...hihihi...jom kite layan ada menu ape ye...zazzzzzz!!!!

Acara isi perut start dari KLIA lagi
Ni masa kat DOHA AIRPORT


Wow...ala2 mat salleh la...makan salad gituh!!

Wajah riang...lapor sebenarnye...
Berlatar belakangkan MOUNT TITLIS

Dinner...suprise!!! sbb ada sate you...

Abg Salim...beria nak makan apple..lapar sgt kot...!

Lunch time...nak ke?

Makan lagi...errmmm sodap!!

Lunch di German..!
Skali dia bagi sepinggan salad da....

CDM AHS ngan DDM Zamri...pantang...pantang jumpe...
sume dorang sapu!

Breakfirst di hotel...

Dah kenyang...sbb makan roti ngan madu...

Dinner lagi...kat sebuah restoran muslim di SWISS

Makan la dulu...berpossing je..

This one I really like it...hot chocolate makan ngan roti

This restourant is the best food I think...
sbb ada hot chocolate...errmmm sedappppnye!

Kan dah cakap...sedappp...sampai berdir-diri laki aku ha...!

Ape yang bestnye tuh...

Siap ada candle lagi...
memang tip top!

Layan kopi jap kat tepi tasik...
sungguh mendamaikan...



Lunch time di Interlaken

Wa...K mazni ngan ja...happi ye..dapat pisang BESAR!!! :)

Monyok je k zaida..lapar ye...tunggu jap ye..

Ha...sume dah ceria...dah kenyangkan..





Capati di SWISS...?

Nasi kuah dal lagi...errmm memang kebajikan perut di jaga!


Yang special...daging masak ape entah..tp yang penting sodapp!

Sorang satu tau....

Close up...nmpk dlm gambar pun sedap...
kalau dapat makannn....meleleh air liur ha...


Tada...menu baru...
Fish n chip makan ngan nasi...hahahaha...


Yang ni pun sedap...!!!

Tu nampak tak...siap ada telur masin lagi...tapi nak tergelaknye
makan ngan chees n jem...hihihi..taram je la...

Part ni memang susah skit...
sepinggan salad di baginye...sedap...
tapi tak bleh nak habis kan....

Nampak macam simple je sandwich ni....
tapi ada 4 jenis tu...setiap satu potongan rasa lain2...
Pastu diberi hot chocolate, fresh oren n chocolate bar...pisang sebiji sorg...

Pencuci mulut...siap ada payung....

Ni pun pencuci mulut gak...
Pisang makan ngan ais krim...pastu ada topping chocolate...
iisshh...teringin nye nak lagi....!!!


Black forest cake...memang special sbb mmg made in Black Forest betul...
Bangga rasanye dapat makan...


Kat oversea...bende ni pun jadi sodap gak...!!!


Ni pun sedap...
ehh..ni hiasan je...takbleh makan...!!


Kat hotel pun di beri setiap bilik coffee maker...
Memang class!!!



So...ini lah sebahagian gambar2 keriangan waktu makan di SWISS...
Syukur sangat sbb dapat menikmati makanan di negara orang pula...
Let see this video....
*
*
*



So guys...next turn is yours....lps ni kite same2 enjoy our "SANTAPAN" di Disneyland, Hong Kong plak...yang pasti peluang setiap org adalah same...Jom Hong Kong!!!

:)

Thursday, December 16, 2010

Tak tension ke buat biz?

Salam...hai guys...

Kali ni K jue nak share with you soalan terfamous yang selalu ditanye....

"Tak tension ke buat biz ni kak?....dengan keje lagi...anak2 lagi..."

What the answer?

A ) Tak tension langsung malah rasa lebih selamat dan selesa (very the untung ma....)

B) Tension skit2...sbb rasa tak cukup masa nak buat sume benda

C) Memang tension sbb tak pandai biz...(takde darah biz!!! Ada gak yang ckp mcm ni)

So, which one the correct answer...?
Terpulang pada kite nak memilih yang mana satu. Nak jawapan A pun boleh, B pun boleh...C pun boleh...the answer is yours.....

Tapi...kalau my answer is of cozzzz an A!!! Nak tau kenapa....contact k jue ye....:)

Tak percaya biz ni enjoy...? Jom layan videoclip ni...


(Atas bas ketika di Switzerland)

Now you know why everybody in this videoclip have a same answer with me....sbb
"YAKIN BOLEH"

"Jika kau fikirkan kau boleh...kau hampir boleh melakukan...jika kau fikirkan ragu2..
usahamu tidak menentu..."

So...choice is in your hands...kalau pilih jawapan A...
ganjaran paling
terhampir adalah pakej melancong ke
HONG KONG, DISNEYLAND...
woohoo....hungga...hunggaa...

Wednesday, December 15, 2010

BIO ZONE FOOD PURIFIER


Salam..hai guys...
Percaya tak...lebih 90% daripada kesemua makan dan minuman di rumah adalah tidak bersih serta tidak selamat dimakan termasuklah sayur-sayuran dan buah-buahan....
Jom kite siasat...it is true...

Buah-buahan biasanye akan disalut dgn lilin untuk bagi tahan lama

Daging pula di suntik dan di beri antibiotik untuk tahan penyakit...

Sayur pula disembur racun serangga

Makanan laut juga tidak ketinggalan di beri pengawet untuk lebih segar

Awass...! Ikan juga...!

Ayam akan di suntik supaya cepat besar.
Di beri antibiotik supaya tahan penyakit
Macamane nak buang bahan2 chemical ni..?
Cara tradisional:
a) Rebus- cara ini boleh membuang bakteria tetapi tidak chemical
b) Garam - Boleh membuang bakteria tetapi garam menguatkan chemical
c) Water filter - Boleh singkirkan toksid tetapi ada toksid yang tidak larut dalam air

Tapi...kini ada satu lagi kemajuan teknologi yang boleh membantu untuk membersihkan makanan dari:
Bakteria
Ubat racun perosak
Antibiotik
Pewarna tiruan
Mengekalkan nutrien makanan

Jom tgk demo...

After 10 minute Biozone process...see the bubble..


After 20 minute.....


After 30 minute Biozone process...
This layer of buble is a long chain of fatty acid...


It cannot be burned or melted but become hard

Tgk tu dia...macam artis la pulak...ramainye dok rakam...
Itu petanda produk ni memang hebat!!!

Sayur pun ada gak...lps proses Biozone,
rasa yang asalnye pahit menjadi lebih manis dan rangup


See this video....
Rugi kalau tak tgk...!!!
*
*
*
*
*
So any idea to purify our food...?
Tak perlu pening2...kerana Biozone Food Purifier adalah jalan penyelesaiannya.

Makanan kita sekarang mengandungi pembunuh senyap - racun serangga dalam sayur-sayuran dan buah-buahan, antibiotik dan bakteria dalam ayam, itik, dan makanan laut.

So untuk kesejahteraan keluarga...setiap rumah perlu ada satu Biozone Food Purifier

Jika anda fikir kesihatan itu mahal...bayar la kesakitan kerana ia jauh lebih murah...
Fikir-fikirkan...dan selamat beramal...hihihi..:)